lauantai 10. maaliskuuta 2012

Tänään tapahtuu! Ensi-ilta, no huhhuh.

Kaikenkaikkiaan noin seitsemän vuotta sitten pieni kaveriporukka istui saman pöydän ääressä ja keskusteli innokkaasti. Siitä lähti Vyöhyke-elokuvan tarina liikkeelle.

Viitisen vuotta on itse tuotantoa tehty ja tänään on se päivä. Se Päivä jolloin hengentuotoksemme on avoimen yleisön koettavissa. Jännitys on silminnähtävää, minkälaista palautetta , mitkä ovat omat ja yleisön tunnelmat elokuvan jälkeen. Mitä sitten tapahtuu?

Olo on huojentunut siitä että vapaa-aikaa voi ehkä käyttää muuhunkin kuin tähän projektiin ja siitä että yleensäkin valmista tuli. Usko on ollut välillä koetuksella mutta emme ole silti tinkineet ajatuksesta tehdä kokoillan elokuva ja tehdä se niin hyvin kuin pystymme. Viilaamista riittäisi vieläkin mutta johonkin on pakko vetää raja. Tällä kertaa raja tuli ulkopuoliselta taholta, filmifestivaalin päivämääränä. Deadline meni tarkalle, elokuva päästiin testaamaan elokuvateatterin laitteilla vasta pari päivää ennen ensi-iltaa. Siinä oli vielä jännitysmomenttia kerrakseen.

Mitä tästä opimme? Uskomattoman paljon! Pienellä (lue olemattomalla) budjetilla, rajallisin resurssein mutta lähes rajattoman ajankäytön kautta jouduimme keksimään ja valmistamaan monia asioita ja tarvikkeita lähes tyhjästä. On hauska nähdä että meille on osunut tietoa, taitoa ja osaamista monelta alalta. Näitä taitoja ollaankin jouduttu käyttämään laajasti. Taiteellinen näkemys ja draaman tulkinta ovat pinnalla mutta taustalla on osattava laajasti tai edes jonkun verran grafiikkaa, äänituotantoa, tietotekniikkaa, valaistusta, mekaniikkaa ja vaikka hitsaustaitoja ja fysiikkaa. Editointitekniikat ovat hioutuneet ja muuttuneet tuon viiden vuoden aikana paljon. Osa alkupään efekteistä ja editoinneista on tehty kymmeniä kertoja uudestaan ja uudestaan kun on keksitty jokin toinen, parempi sekä näyttävämpi tapa tehdä asia. Eipä silti, paljon on vielä oppimatta ja keksimättä.

Projekti-ideoita pyörii tiimin päissä villisti ja toisaalta kiinnostus seuraavaan projektiin on kova. Tämä ei varmasti jää Pilman Radiant tuotantotiimin viimeiseksi tuotannoksi ;)

1 kommentti:

luolapeikko pohjoisesta kirjoitti...

voisiko tän teidän leffan ostaa jostain? vaikuttaa hyvältä

en edes tiedä missä leffanne esitetään
päädyin entistä pixoffia etsiessäni indietaivaaseen ja löysin leffanne